jueves, 19 de diciembre de 2013

A que us agradaria dedicar-vos en un futur si els diners no importàren?

Com que les classes de didàctica han acabat, he volgut compartir un vídeo que em va marcar molt quan el vaig vore per primera vegada. El vídeo complet no l'he pogut trobar, ja que l'han retirat, per això he volgut compartir un fragment que he trobat per la red.


                          


Aquest vídeo, tracta per a mi un tema importantíssim. Sens dubte, és fonamental en la vida de qualsevol xiquet  o adult. Ens planteja la qüestió següent " A que us agradaria dedicar-vos en un futur si els diners no tingueren importància? " "Com disfrutaríes realment de la teva vida?"

Es molt paradòjic fer-se aquestes preguntes quan vivim en una societat consumista i globalitzada, en la que si no tens diners no pots accedir a certs beneficis o a la nomenada "societat del benestar". Es chocant, com l'escola, que en teoria, ha de proporcionar als alumnes les ferramentes necessàries per a aprendre i per a lliurar-te un futur digne, s'oblide de qüestions tan importants com aquestes. 

I jo, em planteje la següent qüestió: no deuria de ser aquesta la finalitat de l'escola? no creieu que és fonamental treballar en el que t'agrada independentment del que guanyes a final de mes? Pense, que si totes les persones estiguerem educades sense tindre en compte el que anem a guanyar estariem més agust amb el que fem, ho fariem amb més ganes, més entusiasme i motivació. Per exemple, la feina de professor/a seria totalment vocacional, amb això no vull dir que ara no ho siga, sinò que sempre hi ha professors que se'ls nota que no els agrada ensenyar, el mateix puc dir d'un metge o una metgessa els cuals no tracten de forma adequada als pacients, demostrant déficients habilitats socials e intel.ligència emocional. Sabràn molt de la matèria, perquè l'han estudiada, però no els agrada la seva feina, i en ocasions estan en aquest lloc pels interessos econòmics.

Per tant, amb el video que he compartit sols vull llençar el missatge de que, nosaltres com a futurs pedagògs tenim una tasca molt important a fer i es millorar aquesta societat, tranformar el pensament de les persones cap a una visió més oberta, en la que no creem individus que es moguen per interessos, ja siguen econòmics o de qualsevol tipus, sinò que es moguen per la satisfacció o la felicitat que els produeix fer això. 

Vull destacar una frase del fragment del documental:
" Si fas realment el que t'agrada, no importa el que siga, tal vegada, pugues arribar a ser un mestre/a en això"

La societat necessita persones vàlides que els agrade la seva feina i disfruten fent-la. El món funcionaria millor així, per tant, deixem un poc a banda els diners i pensem en la nostra vida, sols en tenim una i nosaltres decidim com la volem viure. Ensenyem als alumnes una altra manera de veure la vida, restant-li importància a la superficialitat dels diners. Donem-lis suport quan diuen que volen ser músics en una banda de punk o quan volen ser exploradors en l'Amazones.

Els diners no importen tant si tu eres feliç.


No hay comentarios:

Publicar un comentario