Aquesta setmana s’ha publicat l’informe Pisa 2012,
aquest és un document que mostra la competència matemàtica, científica i la
comprensió lectora dels alumnes de 15 anys de 65 països de tot el món. Espanya
es troba en la posició 33 de 65 i es troba per baix de la mitjana.
A continuació, us deixe amb un vídeo que explica detalladament en que consisteix la prova Pisa, com va sorgir i perquè es fa així.
Moltes vegades tendim a pensar que els països rics o els més desenvolupats econòmicament són els que tenen millor educació o els que obtenen puntuacions més altes en Pisa, però no sempre es així. Països com Polònia o Turquía han pujat la seva mitjana considerablement i no són països tant rics com per exemple Alemanya.
Amb això vull dir que tindre una economia alta no és sinònim de tindre una educació de qüalitat. Pense que es tracta d'un tema de prioritats, de quan s'inverteix en educació, es necessari invertir més?
De fet, tenim proves de que els sistemes educatius exitosos situen a l'educació com una prioritat, un bé per a la societat, a més valoren la professió del professor i ho demostren invertint en ella i en l'educació.
Per desgràcia, al nostre país s'estàn vivint unes retallades molt dures en educació que estan i han afectat a molts estudiants i famílies espanyoles.
L'estat és el responsable de que aquesta situació millore i açò sols pot canviar invertint en el el futur, és a dir, en l' educació de les actuals i futures generacions.
Però, encara en l'actualitat, el govern pensa que hi ha que tallar en educació. Açò el que va a provocar és més diferències entre les persones amb més oportunitats per tindre un nivell econòmic alt i les persones amb menys recursos.
Per últim, vull compartir un video d'un reportatge que demostra la diferència entre dos barris, un ric i altre més humil. Crec que aquest video deixa ben clar que a menys inversió menys oportunitats per a seguir estudiant.
No hay comentarios:
Publicar un comentario